Menu

Wat kost parket?

28.11.2018

Fan van parket? Dan zal je je snel de vraag stellen hoeveel parket kost. Als je even googelt, merk je dat er heel wat prijzen circuleren. Vanwaar komen die prijsverschillen? En hoeveel betaal je nu voor een goede, kwaliteitsvolle parketvloer?

De prijsverschillen bij parket verklaard

Er bestaat parketvloer in verschillende houtsoorten van verschillende kwaliteit. Dat drukt misschien de kosten, maar heeft ook andere minder aangename gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan Chinese eik. Chinese eikenparket wordt en masse per container vanuit China verscheept en veelvuldig met pesticiden behandeld. Dat met de bedoeling om vieze beestjes in de containers te doden. Het gevolg is wel dat het hout hierdoor gevoelig is voor schimmels. En bovendien is die overvloed aan pesticiden niet meteen goed voor jouw gezondheid en het milieu.

Bij ons kan je er zeker van zijn dat kwaliteit voorop staat. Altijd. We werken met degelijke Europese houtsoorten en producten. Denk bijvoorbeeld maar aan de populaire Franse eik. Voor parketvloeren vertrouwen wij op onze leveranciers Holz Bois en Meister, twee bedrijven die ecologisch en maatschappelijk verantwoord te werk gaan. En die garant staan voor parketvloeren van hoge kwaliteit. 

Wat kost goed parket? 

Maar hoeveel betaal je nu voor een goede parketvloer? Voor standaardparket uit een Europese houtsoort – zoals eik – met standaardafmetingen, mag je rekenen op 80 à 85 euro per vierkante meter. Plaatsing is in die prijs inbegrepen. 

Wil je iets unieker? Bij Holz Bois is het mogelijk om een Franse eiken parketvloer op jouw wensen af te stemmen. Je hebt de keuze uit meerdere breedtes en afwerkingen. 

Ook qua sortering kan er meer. Spreken we over sortering, dan hebben we het over de looks van het hout. Wil je meer of net minder knoesten in je parketvloer? En een minder uitgesproken kleurverschil? Dat is perfect mogelijk. Reken voor zo’n vloer op een 95 tot 100 euro per vierkante meter, plaatsing inbegrepen.

Een goede parketvloer vind je bij ons

Net zoals jij houden wij van duurzaamheid en kwaliteit. Daarom dat je bij ons zeker mag zijn van een goede parketvloer. Zo eentje waarvan je een leven lang plezier hebt. Wil je meer informatie? Contacteer ons gerust of kom eens langs in onze toonzaal. We vertellen je graag wat goed parket kost!