Menu

Parket of laminaat: voor welke vloer moet jij gaan?

14.06.2018

Een parket- of laminaatvloer? Het is en blijft een moeilijke keuze. Zeker omdat elke vloer zijn eigen voordelen heeft. Maar welke vloer past het best bij jou? Dat hangt af van heel wat verschillende factoren. We nemen een paar uit het leven gegrepen situaties en adviseren welke vloer wij zouden kiezen.   

1. Ik kocht onlangs een appartement waar ik met mijn trouwe viervoeter zal wonen. Ik werk nog niet zo lang en wil mijn appartement dan ook op een budgetvriendelijke manier inrichten. Kies ik een parket- of laminaatvloer?

Heb je een huisdier dat veel of altijd binnen zit? Dan zullen we je eerder laminaat aanraden. Dit omdat dat type vloer goed bestand is tegen slijtage, en dus ook tegen de krassen die je viervoeter kan veroorzaken. Voorwaarde is natuurlijk dat je laminaat met een goede beschermlaag kiest. Budgetgewijs is een laminaatvloer goedkoper. Je vindt er voor een degelijke prijs kwaliteitsvolle vloeren. Wil je toch parket, dan is een geverniste parketvloer de beste optie. Want vernis zorgt voor een goede beschermlaag.

2. Onze kinderen gaan op kot. Mijn partner en ik willen onze woning nu opfrissen. We hebben er hard voor gewerkt dus verdienen dat tikkeltje meer. Maar we willen er hoe dan ook een warm nest van maken waar onze kinderen graag thuis komen. Wat raad je ons aan, parket of laminaat?

De kinderen trekken stilaan het huis uit. En de tijd van de fietsjes die over de vloer scheuren, is definitief voorbij. Wil je nu een nieuwe vloer die luxe uitstraalt en een warme look & feel heeft, dan is een parketvloer zeker een goed idee. Is het warme gevoel van een houten vloer minder belangrijk voor je, dan kan je natuurlijk ook voor een luxueuzere laminaatvloer gaan.

3. Ik wil een nieuwe vloer in mijn zaak. Een plek waar veel volk over de vloer komt en de wieltjes van mijn bureaustoel heen en weer schuiven. Ga ik best voor parket of laminaat?

De vloer in een zaak krijgt het vaak zwaar te verduren. En je hebt op je werk natuurlijk ook andere dingen aan je hoofd dan je vloer te onderhouden. Daarom is voor jou een laminaatvloer waarschijnlijk de beste oplossing. Die kan tegen een stootje én is gemakkelijk in onderhoud.

Hoe zit het bij jou?

Parket of laminaat, het hangt dus van verschillende omstandigheden af. En bovenal natuurlijk van je persoonlijke keuze. Wil ook jij advies voor je specifieke situatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens langs in de toonzaal. We helpen je maar al te graag verder.