Menu

Mijn parket renoveren of vernieuwen?

12.07.2018

Een oude parketvloer. Er is niets authentieker dan zo’n houten vloer waaraan je ziet dat erop geleefd is. Maar er is natuurlijk nog een verschil tussen oud en versleten. Wanneer kan je parket nog renoveren? En wanneer vernieuw je ‘m best? We zetten er even een boompje over op.

Opfrissen?

Een eerste belangrijke vraag: heb je een geoliede of een geverniste vloer? Dat moet je zéker weten voor je start met de opknapbeurt. Geolied parket renoveren, is mogelijk met bepaalde onderhoudsmachines die je bij ons kan huren. Na een correcte uitleg kan je dan zelf aan de slag.

Maar gevernist parket renoveren… Dat is een ander paar mouwen. Het is te doen, maar het zal je bloed, zweet en tranen kosten. Want bij vernis moet je eerst de volledige vernislaag van je houten vloer halen, vooraleer je ‘m opnieuw kan vernissen. Iemand met vakkennis kan dat tijdrovend ‘werkje’ sneller en beter doen. Reken daarvoor op een kostprijs van zo’n 35 euro per vierkante meter.

Als je dat wilt, kunnen we tijdens zo’n opknapbeurt van je geverniste vloer een olievloer maken. Of omgekeerd, natuurlijk.

Of opdoeken?

Is je parketvloer echt enorm verouderd? Dan maken we altijd de afweging of het nog de moeite is om het parket te renoveren. Want bij erg verouderde en beschadigde parket is het soms financieel voordeliger om een nieuwe parketvloer te leggen. Eentje die weer decennialang tegen een stootje kan.

Parket renoveren?

Parket renoveren is dus zeker en vast mogelijk. Maar wanneer de kostprijs ervan de prijs van een nieuwe houten vloer overstijgt, raden we je aan om voor een nieuwe vloer te gaan. Wil je graag meer informatie over parket renoveren, of heb je hulp nodig voor jouw houten vloer? Trek dan even aan onze mouw, via onze website of in onze toonzaal!