Menu

Vooroordelen over houten gevelbekleding: waar of niet waar?

26.07.2018

Er bestaan heel wat vooroordelen over houten gevelbekleding. Maar wat is nu eigenlijk waar en wat niet? We geven je een duidelijk antwoord op enkele van die vooroordelen.

Vooroordeel: Houten gevelbekleding is duur

+/- waar.

Houten gevelbekleding is inderdaad niet goedkoop, al is dat natuurlijk relatief. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal te bekleden vierkante meters en de houtsoort. En je krijgt natuurlijk een prachtige accentmuur in ruil, die jouw woning een unieke touch geeft.

Vooroordeel: Een houten buitengevel verkleurt

Waar.

Hout verkleurt, dat is gewoon onvermijdelijk. Maar dat maakt je houten gevelbekleding niet minder mooi, maar wel authentiek en natuurlijk. We gaven je hiervoor al een aantal onderhoudstips voor je houten buitengevel, zodat je ervoor zorgt dat jouw houten gevel gezond blijft en op een natuurlijke manier verkleurt.

Vooroordeel: Houten gevelbekleding vraagt veel onderhoud

Niet waar.

Het onderhoud van je houten gevelbekleding valt echt wel goed mee. Als je tenminste een goed geplaatste gevel hebt, uitgerust met een degelijke basisbehandeling en een goede ligging. Onze onderhoudstips kunnen een leidraad zijn, maar in feite heb je weinig tot geen onderhoud aan je houten gevel.

Vooroordeel: Een houten buitengevel maak je gemakkelijk zelf.

Niet waar.

Een degelijke houten buitengevel plaatsen, dat is niet gemakkelijk. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Bij ons vind je systemen die het plaatsen van houten gevelbekleding vergemakkelijken. De nodige uitleg van onze professionals helpt je hierbij al een heel eind verder. Zelf werken wij altijd samen met professionele plaatsers. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om voorzichtig om te gaan met en de juiste schroeven te gebruiken. Want één verkeerde schroef kan al een koudebrug creëren. En koudebruggen, dat staat garant voor vochtproblemen. Ga dus niet zomaar zelf aan de slag, maar laat je goed begeleiden of laat de volledige plaatsing aan ons over!

Houten gevelbekleding: voor wie houdt van uniek en authentiek

Gezwicht voor de charmes van houten gevelbekleding? Dat begrijpen wij als houtliefhebbers volledig! Als je graag wat meer informatie wenst, of je zit met vragen, stel ze ons gerust. Of spring eens binnen in onze toonzaal!