Menu

Zelf laminaat leggen: vier onmisbare tips

11.01.2019

Je hoeft geen schrijnwerkersopleiding gevolgd te hebben om zelf laminaat te leggen. Wie een beetje handigheid bezit, en de tips & tricks van professionals volgt, komt normaal niet in de problemen. We geven vier onmisbare tips mee om zelf laminaat te leggen. 

  1. Voorzie voldoende ruimte langs de zijkanten

Zelf laminaat leggen doe je niet tot volledig tegen de muur. Laat nog wat ruimte aan de zijkant. De vloer kan op het begin ‘werken’ en heeft die extra ruimte mogelijk nodig. Doordat je plinten of profielen tegen de muur plaatst, is die ruimte trouwens niet zichtbaar. 

  1. Een goede ondervloer

Een laminaatvloer kan niet zonder een goede ondervloer. Tijdens het zelf laminaat leggen, leg je dan ook eerst de ondervloer die je strook per strook uitrolt. Al bestaan er tegenwoordig ook laminaatvloeren waar de ondervloer al tegenaan zit, zoals de Silence-reeksen van MEISTER. Kwaliteitsvolle vloeren die je extra werk besparen!

  1. Leg in wildverband

Wanneer onze klanten hun laminaat zelf leggen, raden wij hen altijd aan om dat in wildverband te doen. Wildverband betekent dat er geen vast patroon terugkeert in je vloer. Zoiets heeft een veel natuurlijkere uitstraling dan wanneer de voegen van je planken steeds op dezelfde manier terugkomen. Alles op voorhand uitdenken is dus niet nodig, ga voor de natuurlijke look!

  1. Geef voldoende aandacht aan de afwerking

We geven het toe: wanneer we zelf laminaat leggen, zuchten we ook wel eens bij de afwerking van de vloer. Plinten plaatsen is nu eenmaal een huzarenstukje. Plinten moeten mooi in verstek gezaagd worden en netjes in elkaar passen. En dan bots je nog eens op de moeilijkheid dat muren niet altijd recht zijn. Ons advies? Blijf rustig en probeer opnieuw als het niet van de eerste keer lukt. Oefening baart kunst!

Zelf laminaat leggen was nog nooit zo gemakkelijk

Zelf laminaat leggen is door de evolutie van het product alleen maar gemakkelijker geworden. Wie kiest voor een kwaliteitsvolle vloer en die netjes installeert, zal hier lang van genieten. Op zoek naar de juiste vloer en expertise die jou op weg helpt om zelf laminaat te leggen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Spring eens binnen in onze toonzaal of mail ons voor meer informatie. We zetten graag een boompje op over onze laminaatvloeren!