Menu

Realisatie in de kijker: wandkasten op maat bij Koen

24.10.2019

Voor Koen was de keuze om houten maatwerk in zijn interieur te integreren snel gemaakt. Om het maximum uit de verschillende ruimtes te halen, en om unieke accenten in zijn woning te leggen. In de kijker: de kamer van zijn dochter Camille.

“Toen we de kamer van mijn dochter onder handen gingen nemen, mocht een houten afwerking niet ontbreken. En daarbij stonden we toch wel voor een aantal uitdagingen, zoals een schuin plafond en een deur die we volledig in het interieur wilden integreren. Maatwerk was dus een vanzelfsprekende oplossing voor ons. Niet alleen om de ruimte zoveel mogelijk te benutten, maar ook om het interieur van Camille haar kamer een unieke touch te geven. Daarom namen we interieurarchitecte Carolien Wouters onder de arm voor het ontwerp.”

Wandkasten op maat van de kamer

Voor het maken van de kasten koos Koen voor melamine aan de binnenkant en MDF aan de buitenkant. Een keuze die weloverwogen was, omdat MDF een samengesteld materiaal is dat zich makkelijk laat verzagen. “En dat was nodig, omdat wij een dakkapel en bijgevolg dus een schuin plafond in de kamer hebben", legt Koen uit. "Melaminekasten kunnen wel schuin op maat gemaakt worden, maar de kastdeuren zouden dan een minder mooi geheel vormen met de kamer. MDF laat zich makkelijk afwerken in de ruimte. Zo hebben wij bijvoorbeeld de kasten meegeverfd met de wanden en het plafond, zodat alles één totaalplaatje vormt.” 

Toch bleek de plaatsing van de maatkasten geen makkelijke opdracht. “Het was geen evidentie om alles in hetzelfde vlak te krijgen”, vertelt Koen. “Hiervoor moesten we alles eerst uitvullen, wat wil zeggen dat je nauwkeurig moet opmeten en vakkundig moet afwerken. Een opdracht waarvoor je echt wel een stielman nodig hebt die uit het juiste hout is gesneden. Daarnaast wilden we ook geen enkele ruimte verloren laten gaan. Zo was er bijvoorbeeld geen plaats om het laatste deurtje van de kast open te laten draaien. Maar we wilden de kastruimte wel benutten. Daarom hebben we gewerkt met een valse kastdeur, en kunnen we nu via het voorlaatste deurtje aan de ruimte achterin. Ideaal om spullen op te bergen die maar een paar keer per jaar gebruikt worden.”

Van kasten tot een bureautafel op maat

“Voor een totaalafwerking lieten we ook Camille haar bureaublad op maat maken”, vertelt Koen. “Hiervoor kozen wij voor berken multiplex met een laag Fenix over. Fenix is een nanotechnologie materiaal, wat wil zeggen dat het minder krasgevoelig is. En als er toch krassen op zouden zijn, dan kunnen we die met een strijkijzer makkelijk weer laten verdwijnen. Op-en-top gebruiksgemak, dus. En wat ik ook erg leuk vind, is dat het materiaal zorgt voor een Scandinavische look en feel in de kamer.”

Lof

“Ik vind het eindresultaat fantastisch. En het mag ook eerlijk gezegd worden hoe accuraat en ordelijk ze te werk gingen. Bovendien vereiste de afwerking echt vakmanschap en die mannen hebben dat zonder slag of stoot gedaan. En als ze problemen tegenkwamen, dan meldden ze dat en dachten ze in goed overleg mee. Dat is iets wat ik enorm belangrijk vind.”

Wil je jouw interieur ook graag afwerken met een wandkast op maat? Dan maken wij daar graag werk van. Spring binnen in onze showroom aan de Grote Ring in Hasselt en samen overlopen we de mogelijkheden op jouw maat.

Heb je nog vragen voor ons? Stel ze dan zeker en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 


Foto’s