Menu

Realisatie in de kijker: trapkast op maat bij Kristel

30.11.2019

Kristel speelde al langer met het idee om de ruimte onder de trap in haar keuken om te bouwen tot een extra keukeneiland. Een uitdaging die heel wat maatwerk vroeg en waarvoor ze bij Beulen een helpende hand vond. “Ik vond het geweldig dat ze met mij meedachten en dat ze met hun technische expertise mijn idee konden realiseren”, aldus Kristel.

Toen Kristel een trapkast op maat wou laten maken, was de keuze voor Beulen snel gemaakt. “Ik spring al enkele jaren binnen bij Beulen, omdat ze altijd heel wat mooie houtsoorten en kwalitatieve materialen in hun gamma hebben”, vertelt ze. “Toen ik dus het idee kreeg om onder de trap een verlengde van mijn keukeneiland te maken, wist ik meteen bij wie ik moest aankloppen.”

Technische kennis

Al vormden niet enkel de kwaliteit en de materialen de doorslaggevende factoren. “Ik ben iemand die zelf graag dingen bedenkt en ontwerpt. En dat was ook het geval voor de keukenkasten onder mijn trap. Ik vond het enorm fijn dat het team van Beulen met mij heeft meegedacht over hoe we mijn ontwerp konden realiseren op een interessante manier. En dankzij hun technische kennis hebben ze mijn idee ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht."

Vlotte plaatsing

Uiteindelijk koos Kristel voor een witte versie van eikenhout. “Op die manier sluiten de kasten onder de trap naadloos aan bij de rest van het interieur. Samen hebben we het ontwerp verder uitgetekend, waarna het team van Beulen het is komen uitvoeren bij ons. De plaatsing zelf verliep enorm vlot. Want ook al ziet het ontwerp er misschien vrij eenvoudig uit, de uitvoering was dat absoluut niet. De vele schuine zijdes vormden bijvoorbeeld toch wel een uitdaging. Maar als het team van Beulen een technisch probleem tegenkwam – zoals een plank die te lang was – dan verzaagden ze het ter plekke op maat. En ook de afwerking nadien verliep vlekkeloos.”

“Ik zou Beulen absoluut aan iedereen aanraden”, besluit Kristel. “Het hele team denkt met je mee en ze hebben de technische expertise om een project tot een goed einde te brengen. Bovendien mag het toch wel gezegd worden dat hun prijzen erg schappelijk waren. Zelf kom ik uit de meubelsector en weet ik hoeveel marges er doorgaans genomen worden. Beulen heeft absoluut een correcte prijs gevraagd voor de realisatie.”

Jouw houten trapkast op maat?

Wil jij net zoals Kristel de ruimte onder jouw trap optimaal benutten? Stuur ons dan zeker een berichtje of spring eens binnen in onze toonzaal langs de Grote Ring in Hasselt. Samen bekijken we graag de mogelijkheden op jouw maat.


Foto’s