Menu

Realisatie in de kijker: parket in kantoren Van Havermaet

05.02.2019

Advieskantoor Van Havermaet schakelde een tijd geleden onze hulp in voor nieuw parket in hun kantoren te Hasselt. Ze zijn er gevestigd in kasteel Ter Poorten, dat een grondige renovatie onderging. Als onderdeel van een veel groter project, plaatsten wij nieuwe parketvloeren in hun vergaderzalen. Een project waar we met plezier op terugkijken.

Vier vergaderzalen werden aan onze handen toevertrouwd. De ruimtes kennen veel verloop, van zowel personeel als klanten. We kozen daarom voor een visgraatparket van Holz Bois dat we afwerkten met een hoge slijtvastheid. Zo is de vloer helemaal bestand tegen het commercieel gebruik. 

Voor de renovatie lag er al een bestaand, oud parket in de kantoren, een vloer die we volledige uitbraken. Dat brengt altijd een graad van onzekerheid met zich mee. Want, zoals bij elke renovatie, weet je niet wat je kan verwachten. De ondervloer kan bijvoorbeeld niet in orde zijn, wat extra moeilijkheden en werk met zich meebrengt. 

Een goede timing

Een goed vooronderzoek is bij een renovatie ontzettend belangrijk. Op die manier kunnen we beter inschatten waar we aan beginnen en brengen we mogelijke euvels in kaart. We kunnen zo een realistische planning opstellen. Is de ondergrond bijvoorbeeld te korrelig of oneffen? Dan voeren we eerst nog een egalisatie uit. Ook bij het parket in de kantoren van Van Havermaet was dat het geval, maar we waren hier uiteraard op voorbereid. De timing kwam geen enkel moment in het gedrang.

Uiteindelijk zijn we een tweetal weken bezig geweest met de plaatsing van het parket in de kantoren van Van Havermaet. De ruimtes konden niet allemaal tegelijkertijd vernieuwd worden, aangezien het kantoor operationeel bleef en dus nood had aan vergaderruimtes. We werkten ze twee per twee af. 

Tevreden klanten

Het team van Van Havermaet was na de renovatie meer dan tevreden over het nieuwe parket in hun kantoren. De vergaderzalen horen zeker tot de eyecatchers van het nieuwe kantoor. “Het afgeleverde resultaat is heel mooi, maar ik had ook niets anders verwacht van Beulen”, vertelt Jan, zaakvoerder bij Van Havermaet. “Het pand in Hasselt is er eentje waar zoveel van onze klanten komen. Dat we hen nu in ruimtes met zo’n uitstraling kunnen ontvangen, dat doet deugd.”

Parket in kantoren, het geeft een extra gevoel aan je werkplek. Graag meer weten over alle mogelijkheden? Contacteer ons zeker of kom eens langs in onze toonzaal. 


Foto’s