Menu

Ssssstttt, hier ligt een geluiddempende vloer

21.03.2019

Geluiddempende vloeren zijn een zegen in huis. Met zo’n vloer straalt je huis niet alleen rust uit, het ís er ook rustiger. Of het nu gaat over een parket-, laminaat- of vinylvloer: geluiddemping behoort altijd tot de mogelijkheden. We doen graag enkele voorbeelden uit de doeken.

Geluidsisolatie bij parket

Wanneer je geluiddemping wilt bij een parketvloer, zit die meestal verwerkt in de onderlagen van je vloer. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Silence onderlagen van kwaliteitslabel MEISTER. Een Silence onderlaag is een speciaal opgebouwde geluiddempende mat die onder haast elke vloer kan geplaatst worden. De geluiddempende ondervloeren bestaan in verschillende sterktes, gaande van 15 tot 25 decibel.

Ook vinyl doet mee

Ook Floorify zet zwaar in op geluiddempende vloeren. Door de combinatie van hun geluidsabsorberende Floorify rigide vinylvloer en een Comfort ondervloer, creëren ze een zacht loopvlak met een akoestische laag. De geluiddempende vloer absorbeert geluiden tot meer dan 20 decibel. Het resultaat? Geen vervelende tikgeluiden zoals je bij laminaat of vinyl zou verwachten, maar wel gedempte tonen. En rust, heerlijk!

Een ander voordeel van de combinatie tussen de Floorify rigide vinylvloer en een Comfort ondervloer, is de warmte die de vloer uitstraalt. De vloer neemt net zoals hout snel de omgevingstemperatuur aan, en dankzij de kwaliteitsvolle ondervloer houdt hij die warmte ook extra goed vast. Geluids- en warmte-isolatie in één!

Welke geluiddempende vloer kies jij?  

Weinig mensen kunnen weerstaan aan het comfort en de rust van een geluiddempende vloer. En terecht, wij kunnen dat alleen maar beamen. Wil je graag nog meer informatie of zit je met vragen over geluiddempende vloeren? Aarzel dan niet om ons te contacteren of binnen te springen in de toonzaal.We zien je graag verschijnen en stellen je voor aan alle mogelijkheden. Tot snel!