Menu

Onderhoud van een vinylvloer: tips en tricks

11.04.2019

Lang leve vinylvloeren! Vinylvloeren zijn niet alleen slijtvast, gemakkelijk zelf te plaatsen en voelen warm aan. Ook het onderhoud van je vinylvloer valt heel goed mee. Van alle vloeren die je bij ons vindt, is vinyl misschien het gemakkelijkste in onderhoud. Met onze do’s en don’ts geniet je ongetwijfeld nog lang van je mooie vloer.

Do’s

  • Gebruik het onderhoudsproduct van de vloerleverancier zelf. Die zijn effectief getest op de vloeren. Ze gaan niet vettig zijn of aantasting geven bij het onderhoud van je vinylvloer.
  • Gebruik alleen een ontvettend product voor echte vetvlekken, en dus niet per se voor een appelsienvlek of een modderspoor.
  • Gebruik voor het onderhoud van je vinylvloer regelmatig gewoon klaar water, zonder product.
  • Kies voor een vochtige dweil in plaats van een natte. Want dat neemt gemakkelijker stof op.
  • Stofzuig naar hartenlust. Stofzuigen kan nooit kwaad.

Don’ts

  • Gebruik voor het onderhoud van je vinylvloer geen algemeen product uit de supermarkt. Een product voor zowel kurkparket als laminaat en vinyl? Drie verschillende vloersoorten behandelen met eenzelfde product is echt niet logisch.
  • Ban microvezeldoeken. Eens een keertje met de swiffer over je vinylvloer gaan, is oké. Maar microvezeldoeken zijn echte schuurmiddelen, die op lange termijn je vloer zullen beschadigen. Dan hebben we het niet alleen over het onderhoud van je vinylvloer, maar ook alle andere vloeren.
  • Verspil niet te veel water. Een vinylvloer kan wel tegen water en vocht, maar het is niet nodig om liters water erop te gieten. Door zijn vochtbestendigheid is vinyl trouwens de perfecte vloer voor badkamers.

Het onderhoud van je vinylvloer: kies voor gemak

Graag een kwaliteitsvolle vloer waar je niet veel tijd in moet steken? Dankzij het gemakkelijk onderhoud van een vinylvloer, is de keuze snel gemaakt. We kunnen alleen maar herhalen wat we op het begin al zeiden: lang leve vinyvloeren! 

Op zoek naar meer informatie over vinylvloeren? Contacteer ons of spring eens binnen, we helpen je graag verder!