Menu

Realisatie in de kijker: houten totaalinrichting in Bilzen

16.05.2019

Raf Kerkhofs wist goed wat hij wou toen hij bij Beulen aanklopte voor een totaalinrichting. Hij had een interieurarchitect onder de arm genomen voor zijn volledige woning en wou zoveel mogelijk hout integreren in zijn woning. Dat liet hij volledig over aan onze expertise. Het resultaat is een houten totaalinrichting waarnaar we kunnen blijven kijken. 

Raf Kerkhofs wist goed wat hij wou toen hij bij Beulen aanklopte voor een totaalinrichting. Hij had een interieurarchitect onder de arm genomen voor zijn volledige woning en wou zoveel mogelijk hout integreren in zijn woning. Dat liet hij volledig over aan onze expertise. Het resultaat is een houten totaalinrichting waarnaar we kunnen blijven kijken. 

Een duidelijk idee

Raf had enkele duidelijke eisen voor zijn houten totaalinrichting. “Ervoor had ik heel wat kasten in huis staan. En dat wou ik niet meer, ik vind losstaande kasten maar niets. Daarnaast ben ik fan van natuurlijke kleuren en materialen, zoals hout dus. Ik wou zoveel mogelijk houten elementen integreren in mijn inrichting. Een verzoek dat mijn interieurarchitect en het team van Beulen ter harte hebben genomen.”

Tot kastjes onder de trap

We stelden aan Raf voor om zoveel mogelijk kasten in te ruilen voor inbouwkasten in zijn nieuwe houten totaalinrichting. Zo verlies je haast geen plek en heb je toch massa’s opslagruimte. Zelfs het niveauverschil in de leefruimte, losten we op met ingebouwde kasten. In plaats van stenen trapjes, installeerden we een houten trap met kastjes onder elke trede.

“De binnenhuisarchitect kwam met het idee om de lagergelegen zithoek af te scheiden van de rest van de zitruimte. In plaats van een glazen wand stelde ze een wand van houten latjes voor. Een technische uitdaging, maar ik was graag proefkonijn! Het resultaat is uniek.”

Veel werk voor een topresultaat

Naast de inbouwkasten en houten afscheiding, plaatsten wij ook de vloeren, het houten tafelblad in de keuken, trappen en de houten wand en het bureau in de bureauruimte. Op basis van het ontwerp van de interieurarchitect, realiseerden we tenslotte een eettafel op maat. Een volledig houten totaalinrichting, dus. “Ik vond het belangrijk dat al het hout mooi bij elkaar past en in elkaar overliep”, vertelt Raf nog. “Dat is dankzij Beulen perfect gelukt. Zo’n houten totaalinrichting kost heel wat werk, maar het team van Beulen heeft alles vlot laten verlopen.”

Begin je te watertanden bij het zien van Rafs houten totaalinrichting? Kom eens bij ons langs of contacteer ons voor meer informatie. Wij helpen je graag verder met jouw interieur!


Foto’s