Menu

Realisatie in de kijker: Scandinavisch wonen in Hasselt

12.06.2019

Toen Charline Leroi haar woning ging verbouwen, wist ze meteen bij wie ze zou aankloppen voor haar interieur: bij Beulen. “Ik ben fan van Scandinavisch wonen, en in mijn huis in Hasselt wou ik deze stijl graag laten terugkomen. Bij Beulen vond ik meteen wat ik zocht.”

Zorgvuldig Scandinavisch wonen

Een Scandinavisch wooninterieur herken je aan veel hout, veel licht en bleke muren. “Ik wou daarom redelijk wat hout in mijn interieur verwerken”, vertelt Charline. “Omdat ik Beulen al langer kende, en weet dat zij specialist in hout zijn, besloot ik eens langs te gaan in hun toonzaal. Daar vond ik meteen wat ik zocht: het juiste parket en materialen in de kleuren die passen bij mijn idee van Scandinavisch wonen.”

Uiteindelijk plaatsten wij bij Charline twee soorten parket, standaard- en maatdeuren, vensterbanken, een trap en een zolderluik met bijhorende trapladder. “Wat me vooral is bijgebleven, is dat de plaatsers van Beulen heel zorgvuldig te werk gingen. Ook de planning werd gerespecteerd, iets dat bij een verbouwing heel erg belangrijk is. Alles werd op tijd geleverd, er was maar een korte levertermijn en de plaatsers kwamen steeds volgens de planning langs. Dat nam al heel wat stress weg die normaal bij een verbouwing komt kijken. Het eindresultaat was typisch Scandinavisch wonen.” 

Maatwerk en advies

Charlines Scandinavisch interieur vroeg om heel wat maatwerk. “Vooral de deuren moesten vaak op maat gemaakt worden, omdat standaardmaten niet pasten. Een andere uitdaging waren de authentieke balken op de slaapkamer, die tot op de vloer liepen. Maar Beulen wist perfect het parket hierop te laten aansluiten. Onze trap is tot slot geen volledig nieuwe trap. De structuur bleef behouden, maar kreeg nieuwe treden en een nieuwe leuning. Zo werd oud en nieuw mooi gecombineerd.”

“Ook na de plaatsing kregen we nog tips over het onderhoud van al het hout. Hoe je parket best onderhoudt, welke producten je best wel en niet gebruikt… Superhandig, en leuk dat het team van Beulen ook hier even tijd voor maakte. Dat ze echt begaan zijn met hun klanten, werd nog maar eens bewezen toen ze me zelfs onderhoudsadvies gaven voor een houten terras dat ze niet zelf plaatsten. Oprechte klantvriendelijkheid, ik kan Beulen alleen maar aanraden!”


Foto’s