Menu

Verbrand hout als gevelbekleding voor binnen en buiten

07.06.2019

Een uniek accent toevoegen aan het exterieur of interieur van je woning? Een houten gevel scoort in zo’n geval altijd. Mag het voor jou nog specialer? Maak dan kennis met verbrand hout als gevelbekleding. Kunstzinnig en duurzaam! 

Verbrand volgens de Japanse kunst

Verbrand hout wordt gecreëerd volgens de Japanse Shou Sugi Ban-methode. De bovenste laag van hout wordt gecontroleerd verbrand, waarop een zwarte aslaag zich vastzet. Door deze typische manier van verbranding, krijgt het hout een mooie glans, een eigen korrelige structuur en een gevarieerde zwarte kleur. Het resultaat is gegeerd bij designers, architecten en artiesten. 

Voor buitenmuren…

Verbrand hout als gevelbekleding gaat zowel voor binnen- als buitenmuren. Oorspronkelijk werd verbrand hout als gevelbekleding vooral buitenshuis ingezet, omdat het hout dankzij de aslaag extra bewaard wordt. De aslaag werkt dus als een soort beschermlaag die schimmels, verrotting, water… beter afstoot. Een extra behandeling van je hout is dus niet nodig.

En binnenmuren

Ook binnenshuis is verbrand hout als gevelbekleding een populaire keuze. Om 100% zeker te zijn dat verbrande deeltjes niet afbrokkelen, krijgt het hout nog een speciale oppervlaktelaag. Ook hier zijn extra behandelingen nadien overbodig. Combineer het hout met beton, glas of andere materialen en creëer zo unieke accenten in je woning.

Zwicht jij voor verbrand houten gevelbekleding?

Binnen of buiten: verbrand hout wordt zonder twijfel de eyecatcher van je woning. Hier bij Beulen verdelen wij het verbrand hout van Mocopinus, dat met passie en oog voor kwaliteit wordt ontwikkeld. 

Wil je graag meer weten over verbrand hout als gevelbekleding? Contacteer ons dan zeker of kom eens langs in onze toonzaal. Hier zie én voel je het hout in levenden lijve. We helpen je graag verder en bekijken samen met jou hoe verbrand hout jouw woning kan upgraden.