Menu

Realisatie in de kijker: horecavloeren voor T.C. Excelsior

23.09.2020

De cafetaria van Tennisclub Excelsior in Hasselt onderging afgelopen voorjaar een ware metamorfose. Hiervoor kon de tennisclub rekenen op de interieurbouwers van Weygers en kwaliteitsvolle materialen van onder meer Beulen. Het doel? Een hip en warm interieur dat tegen een stootje (lees: tennisschoenen) kan. Stevige horecavloeren waren dus een must.

“De eigenaars van de horecazaak contacteerden ons voor zowel het ontwerp als de uitvoering”, vertelt Kim, interieurarchitect bij Weygers. “We besloten om qua concept dicht bij het tennisgebeuren te blijven, al zijn niet-tennissers ook welkom in de zaak. Groen en oranje vormden twee belangrijke kleuren – verwijzend naar gravel en gras tennispleinen.”

“Voor de verschillende werken, zoals vloeren en schrijnwerk, werden partners ingeschakeld die allemaal een link hebben met de tennisclub. Als sponsor, lid… Dat gaf het project een persoonlijke touch, iedereen wilde graag zijn steentje bijdragen.”

Nadura van Meister voor de juiste horecavloeren

Zo kwam ook Beulen in het verhaal. “Een samenwerking die heel vlot is verlopen van begin tot einde”, gaat Kim verder. “Toen ons concept er was, zijn we bij hen in de toonzaal op zoek gegaan naar de juiste materialen. Het team van Beulen stelde ons voor aan Nadura, een product van Meister met betonlook. Het bleek meteen de beste oplossing voor ons concept omdat dit zeer stevige én onderhoudsvriendelijke vloeren zijn.”

“De grote ruimte van de horecazaak verdeelden we op in verschillende zones, waaronder een lounge, de bar, het restaurant… Niveauverschillen zorgden voor een extra touch. Het verhoog kreeg een Floorify-vloer met houtlook. Een geschikte keuze omwille van de geluiddempende eigenschappen van de vloer en de warme look & feel. We gingen voor een cognackleur omdat je daarin ook een licht oranje ondertoon terugvindt, wat perfect aansloot bij ons concept.”

De toonzaal van Beulen als inspiratie

“Als ik nu terugkijk op het project, zou ik andere mensen zeker aanraden om met Beulen in zee te gaan. Alles verliep vlot, afspraken werden perfect opgevolgd en het team dacht ook met ons mee. Dat je in hun toonzaal de vloeren echt kunt zien – niet gewoon op een staaltje maar als een oppervlak op de grond – maakt alles veel visueler én duidelijker. Particulier of professioneel: Beulen is in beide gevallen een ideale partner.”

T.C. Excelsior over het eindresultaat

En wat vond T.C. Excelsior zelf van het eindresultaat? “Wij zijn heel enthousiast over de vernieuwde cafetaria”, vertelt Joeri Swennen, voorzitter van T.C. Excelsior. “Onze club zit in volle groei en krijg heel wat volk over de vloer. Het is fijn dat het interieur van ons clubhuis – zoals we cafetaria en horecazaak wel eens noemen – nu ook klaar is voor die groei en perfect aansluit bij onze tennisvibe.”


Foto’s