Menu

Parket plaatsen: onze aandachtspunten

01.10.2021

Parket plaatsen, doe je best met het nodige Fingerspitzengefühl. Wij bij Beulen hebben ons eigen professionele plaatsingsteam, maar zetten graag de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rijtje.

Ondergrondcontrole

Goed parket start met een goede ondergrond. Want zonder goede ondergrond bestaat de kans dat je vloer terug loskomt van de ondergrond. Wanneer iemand bij ons parketvloer bestelt, doen wij altijd een gratis ondergrondcontrole als bijkomende service. Ongeacht of wij of zijzelf het parket plaatsen.

Extra tip: zorg zeker dat, net voor je jouw nieuwe parket plaatst, de ondergrond stofvrij is. Een extra stofzuigbeurt is dus aan te raden!

Kwaliteit

De levensduur van je parket wordt mee bepaald door de kwaliteit van de vloer. Die kwaliteit heb je deels zelf in de hand. Wanneer je parket geleverd wordt, mag je de pakken hout niét meteen in de te plaatsen ruimte openen en het parket plaatsen. Zeker wanneer er een tempartuurverschil merkbaar is in de ruimte, bestaat de kans dat je hout dan een thermische shock krijgt en mogelijk vervormt.

Wat je wél moet doen: plaats het nog ingepakte hout in de ruimte en laat het daar even acclimatiseren. Zo blijft de kwaliteit van je hout zeker behouden en kan je erna het parket plaatsen zonder problemen.

Het parket plaatsen

Parket plaatsen doe je niet met de natte vinger. Een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden, is de legrichting van je parket. Die richting moet overeenkomen met het dominante licht in de ruimte, en loopt met de looprichting mee.

Waarom dit belangrijk is? Wanneer je in je ruimte twee deuren hebt tegenover elkaar, kan je verwachten dat er een soort van looppad ontstaat tussen die twee deuren. En daar kan je vloer sneller slijten. Ligt je parket in de andere richting, dan krijg je een soort zebrapadeffect. Om de juiste legrichting te bepalen, denken wij met je mee en kijken onder meer naar lichtinval, hoeveelheid ramen, de indeling van de ruimte…

Met onze hulp

Op zoek naar een goede parketvloer? Die vind je uiteraard in onze toonzaal. We helpen je graag een juiste keuze te maken, en stellen je voor aan alle mogelijkheden. Laat erna je parket plaatsen door ons professionele team, onderhoud het regelmatig en geniet je hele leven van een prachtige houten vloer! Vragen? Aarzel niet om ze ons te stellen!